AJAX ONDERWERP VAN GESPREK IN BUITENLAND NA OPZIENBARENDE TRANSFER: 'DUIDELIJK GEEN STAP VOORUIT'

De pas 15-jarige middenvelder Mads Jørgensen verhuist komende zomer van Silkeborg IF naar FC Kopenhagen. Een transfer die behoorlijk wat stof doet opwaaien in Denemarken. Relatief kleine clubs als Silkeborg raken dan ook steeds vaker talenten kwijt aan de grotere clubs in Denemarken óf clubs als Ajax, die talenten voor een lage prijs kunnen oppikken en bereid zijn om het risico te nemen. Trainer Jacob Neestrup van FC Kopenhagen spreekt zich dan ook fel uit over de talenten die voor Ajax kiezen.

Hoewel FC Kopenhagen voor de nodige verbazing heeft gezorgd met de komst van Jørgensen , ziet Neestrup het in als een mooie kans voor het talent: "Alle clubs in Denemarken zijn verschillend", zegt de trainer tegenover Bold.dk "Ik denk dat we bij FC Kopenhagen hebben laten zien dat we een heel, heel goede omgeving voor talentontwikkeling hebben die aantrekkelijk is voor alle jonge Deense spelers in het hele land."

Lees ook:

Frank de Boer reageert na duel Ajax Legends op mogelijke trainersfunctie Ajax

Neestrup is van mening dat talenten er goed aan doen om in eigen land verder te rijpen, alvorens zij de stap naar het buitenland maken. De trainer van FC Kopenhagen, die in het verleden genoemd werd bij Ajax, snapt niet dat talenten naar Amsterdam vertrekken: "Ik kan niet begrijpen dat jonge Deense spelers steeds naar een grote club in Amsterdam gaan. Niets wijst erop dat dit de weg voorwaarts is voor jonge Deense spelers."

"Als je de geschiedenis van de afgelopen vijf jaar meet, zijn er betere kansen om in Denemarken te blijven", gaat Heestrup verder. Ajax staat inderdaad bekend om de nauwe banden met Denemarken. Afgelopen zomer maakte de pas zestienjarige Lasse Abildgaard de overstap van Silkeborg naar Ajax en trad daarmee in de voetstappen van bijvoorbeeld Kasper Dolberg, die dezelfde overstap maakte destijds.

2024-04-22T08:02:48Z dg43tfdfdgfd