PSV WERKT KOMENDE ZOMER MEE AAN HET VERTREK VAN TWEE TOPSPELERS

Komende zomer staat er een hoop te gebeuren bij PSV. De Eindhovenaren maakten dit seizoen indruk in de Eredivisie, waardoor spelers als Joey Veerman en Johan Bakayoko mogelijk nog meer in de schijnwerpers zijn komen te staan van clubs in het buitenland. Marcel Brands was zondagavond te gast bij Studio Voetbal en vertelde dat PSV niet mee gaat werken aan een uitverkoop.

"Het liefst zo min mogelijk", zegt de algemeen directeur van PSV eerlijk antwoord op de vraag hoeveel spelers er verkocht mogen worden. Afgelopen zomer hield PSV de ploeg nagenoeg intact. Alleen Ibrahim Sangaré vertrok voor een miljoenenbedrag. Ook komende zomer zal PSV geen uitverkoop houden: "We hopen eigenlijk misschien één, maximaal twee spelers. De rest wil je graag behouden."

Lees ook:

Arne Slot over vertrek bij Feyenoord: ‘Ik wilde bijna de club zeggen waarover het ging…’

Brands weet dat het een lastig verhaal zal worden om alle topspelers te behouden, zeker als de interesse vanuit onder meer de Premier League toe zal nemen. Neem bijvoorbeeld Veerman. De middenvelder is bezig aan een goed jaar en kan komende zomer een stap gaan maken. "Iedere speler wil, als hij een goed seizoen speelt, verder kijken als de mogelijkheid zich voordoet", is Brands duidelijk.

Volgens de algemeen directeur is het ook een kwestie van geduld hebben en wachten op de juiste kans. "Joey heeft nog twee jaar contract. Ik vind hem een fantastische speler. Hij laat ons beter voetballen. Wij hebben in ieder geval aangegeven aan Joey en zijn agenten, dat wij zijn contract willen openbreken om hem in ieder geval nog minimaal één jaar in Eindhoven te houden."

Bakayoko is een andere speler van PSV, die op dit moment in de schijnwerpers staat. De Belgische aanvaller werd eerder al in verband gebracht met een overstap naar de Premier League, terwijl Paris Saint-Germain al meerdere malen concreet voor hem was. "Toen kwam Johan de volgende dag gelijk: weten jullie iets wat ik niet weet?", blikt Brands terug op het moment dat PSG zich meldde voor Bakayoko. "Er is nu nog niks, nee. "Maar PSG is twee keer geweest. Als ze in de zomer weer komen voor zo'n jongen, dan hou je dat met alle liefde niet tegen."

2024-04-22T08:47:56Z dg43tfdfdgfd